Fortuno - Logo

Audioguides – die Technologie von heute für den Fortschritt in der Zukunft!

Audioguides – die Technologie von heute für den Fortschritt in der Zukunft!

Vlasnik/ca ste neke turističke atrakcije i postali ste svjesni toga da svojim posjetiteljima morate pružiti nešto bolje i drugačije kako biste se istaknuli u moru ponude?

Došli ste do pravog zaključka! Turisti su budućnosti, kao što smo već pisali o tome, oni koji traže tehnologiju u svim aspektima, pa tako i u turizmu. Oni ne žele zastarjele promotivne letke, klasične ture razgledavanja i sve ono što je već bezbroj puta viđeno.

I zato ćemo vas u ovom članku upoznati s još jednom posebnošću kojom možete primamiti posjetitelje budućnosti: ne sasvim klasičan audio vodič za vaš muzej, galeriju, park prirode ili pak čitav grad ili općinu!

Audio GUIDE za muzej ili galeriju.

Zašto audio vodič?

Galerije i muzeji, vožnje brodom, kulturne znamenitosti – svi koji ste barem jednom prošetali po nekom popularnom turističkom odredištu znate za onaj prizor: grupe turista koji hodaju okolo sa slušalicama u ušima i slušaju informacije o onome što vide. No, jeste li ikad razmišljali o tome koliko je to zapravo prigodno? Koliko takvi „gadgeti“ olakšavaju posao vama kao turističkoj atrakciji, a koliko dodatne vrijednosti donose posjetiteljima?

Sagledajmo audio vodiče iz nekoliko aspekata.

Nema potrebe za individualnim vođenjem

Turistički vodiči su uvijek puni informacija i mogu prigodno prenijeti sve važne informacije o nekoj znamenitosti zainteresiranim posjetiteljima. Mi to ovdje ne osporavamo. No ipak, valja imati na umu da je u bučnim prostorima ovakvo slušanje informacija otežano, dok audio vodiči posjetiteljima garantiraju jasan zvuk zahvaljujući slušalicama. Također, klasični vodiči nemaju dovoljno vremena da se vrate nekoj informaciji koju možda nisu dobro čuli, dok se audio vodiče uvijek može premotati. 

S druge strane imamo i klasične pločice s opisima atrakcijama, a vjerujemo da ni ne moramo objašnjavati nepraktičnost njihove statičnosti u gužvama, zar ne?

Financijski i ekološki je isplativo

Institucije ili destinacije koje uvedu audio vodiče imaju minimalne troškove nabave i održavanja ovakvih sustava, a vrijednost koju dobivaju je dugotrajna i isplativa. Zaboravite financijski trošak kojeg predstavlja tiskanje informativnih letaka, a k tome i prijevod na razne jezike koji je svaki put potreban. Štoviše, zaboravite i audio vodiče koji od vas zahtijevaju posebne uređaje na kojima će biti reproducirani – naš AudioGUIDE dolazi u obliku aplikacije koju svatko može pokrenuti na svom mobilnom telefonu (bez preuzimanja). A jednom kad ga osigurate za svoju atrakciju, nema održavanja!

Dakle, audio vodiči su tu da vam uštede novac.

Osim što su isplativi iz financijskog aspekta, audio vodiči čuvaju i naš okoliš. Kako? Upravo zahvaljujući tome što nećete stvarati otpad s tiskanjem letaka i ostalih promo materijala! 

Audio GUIDE - za održivu budućnost.

Prilagođeni suvremenim turistima

Moderni audio vodiči kao što je naš AudioGUIDE dolaze u obliku aplikacije. 

Danas apsolutno svi koriste mobilne aplikacije i znaju kako ih instalirati i koristiti, bez obzira na to radi li se o osobi od 20 ili 50 godina. A opet, kada im predstavite mobilnu aplikaciju kao način dobivanja informacija o turističkoj znamenitosti, posjetitelji će to vidjeti kao dokaz da vaša institucija ide ukorak s vremenom! Ovakvo audio vođenje je pogotovo prigodno kad se razgledava atrakcija kao što su to špilje, gdje nema internetske povezanosti. Da, da, za korištenje mobilne aplikacije nije potreban internet!

No u slučaju da imate klasičnu („nadzemnu“) atrakciju, onda možete svojim posjetiteljima još više olakšati posjet: samo im pokažite QR kod kojeg moraju skenirati i kliknuti na link, potom prisloniti uređaj na NFC oznaku i to je to. Otvorit će im se web aplikacija bez preuzimanja, instalacije i prijave. Drugim riječima, koristit će klasičan web preglednik (Chrome, Safari ili neki drugi). Tako jednostavno, a tako efikasno, zar ne? 

Jesmo li vas uvjerili u sve pozitivne strane audio vodiča? Sigurni smo da jesmo i da i sami sad razmišljate o tome kako biste ih mogli primijeniti. Pa dopustite da vam ispričamo nešto više o AudioGUIDE-u.

AudioGUIDE – poznato, a drugačije i zanimljivo!

Možemo vam sad pričati o tome da je naš audio vodič višejezičan i da će se prilagoditi turistima bez obzira na to odakle su došli – ipak više od polovice svjetskog stanovništva priča barem jedan strani jezik. A ostatak nema potrebe za time zato što je njihov materinji jezik izrazito rasprostranjen, kao što je to slučaj s SAD-om.

Potom bismo vam mogli reći da, s obzirom na to da neprestano pratimo najnovije trendove, naš audio vodič može biti snimljen s AI glasom (i vjerujte nam, zvučat će odlično)! 

A ako brinete o tome može li on biti uklopljen u vašu atrakciju, odnosno u posebnosti prostora kojeg imate, reći ćemo vam i da se ovaj audio vodič prilagođava vašim specifikacijama te omogućuje kretanje po zadanim točkama prostora ili pak po posebno prilagođenoj karti. I da, ovo sve vrijedi bez obzira na to radi li se o vanjskom ili unutarnjem prostoru!

No, znamo kako kažu: djela, ne riječi!

Audio GUIDE.

Pa ćemo vam zato napomenuti kako se naš AudioGUIDE već koristi u Arheološkom muzeju Istre (odnosno Amfiteatru u Puli), u Muzeju „Staro selo“ u Kumrovcu te na simpatičnom malom otoku Košljunu. Naše partnerstvo s ovim institucijama i općinama obilježava obostrano zadovoljstvo, a sigurni smo da će takvo biti i naše!

Spremni za novo doba turizma? Preostaje vam još samo podignuti telefon i nazvati nas na 091 606 1272 ili pak uposliti prste i poslati nam mail s upitom na info@fortuno.hr. Postavite nam sva pitanja koja imate, rado ćemo vam pomoći!

Vielleicht sind Sie auch interessiert..